google-site-verification: google91e6014240fb45db.html
 

Brun ænderne godt af på en pande til skindet er smukt lysebrunt. Start med meget lidt fedtstof på den tørre pande. Ænderne skal herefter nok afgive rigeligt fedt til videre afbruning.

Steg i ovnen i ca. 45-50 min ved 200 grader. tag ænderne ud og afkøl til de er håndvarme. Læg et snit ned langs ryggen som på billedet. Følg skroget rundt med kniven, og skær over hvor vingeben og lårben er fæstnet til skroget.

Saften fra bradepanden hældes i en stor gryde før de halve ænder lægges klar til opvarmning. Jeg varmer den i halve og servere dem halve, for at holde dem så saftige som muligt.

I gryden kom først lidt porrerester, gulerødder. løg, blegsellerirester og hvidløg. Skrogene fra ænderne røg så i med hele enebær, hel sort peber, et par laurbær før der blev dækket med vand. Så er det bare at koge ind og ned til passende smag og kraft, under stadig og hyppig afskumning. Så sigtes fonden og en del af det renkogte fedt bruges til jævning. Når sovsen har den rette tykkelse monteres med rigelig piskefløde og der koges godt igennem. Sovsen smages til med peber og salt samt tyttebærsyltetøj eller lignende.

 

Opskrift på gl.daw's vildand.

Begge ænder kom sammen og døde sammen d. 29/11 2008, hvorfor de fortjener at blive tilberedt og fortæret sammen.

Plukket og svedet før de udtages. De bliver begge frosset ned nogle dage pga. tidsmangel men kommer i gryden snarest.

Langsom optøning i køleskab er altid at foretrække. Derved holder kødet bedre på saft, kraft og smag. Kødet bliver heller ikke tørt.

Ganske almindelige brunekartofler, som altid i honning. (aldrig sukker)

Vildand med vildtflødesovs på rosenkålsaute med porre og hasselnødder, flankeret af waldorffsalat og honningbrunede kartofler samt tyttebær. Rosenkålsaute og waldorffsalaten er en fri opgave. Vi var otte til 5 vildænder d. 06/12 2008 og ingen omkring bordet havde noget at klage over, måske bortset fra min beretning om hvorledes to af ænderne var havnet på fadet. Enzo fik resten. velbekomme.

grydetrold@webspeed.dk----skovtrolden@youmail.dk----www.skovtrolden.mono.net
Lav din egen hjemmeside med mono.net
AT JAGE ER AT LEVE!